Следвайте Гласове в ТелеграмГенералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ)

...
Следвайте Гласове в ТелеграмГенералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ)
Коментари Харесай

Зеленски: Армията иска мобилизация на още 450-500 хиляди души

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) упорства за мобилизацията на още 450-500 хиляди души. Това разгласи украинският президент Володимир Зеленски в границите на заключителната си конференция, предава РБК-Украйна.

" Главнокомандващият и Генералният щаб повдигнаха въпроса за мобилизацията на ниво  " Ставка ". Въпросът е сензитивен. Става въпрос за защитата на нашата страна и за евентуални контранастъпателни дейности, за недостига. И тяхното мнение - предложиха да активизираме в допълнение 450-500 000 души “, разясни президентът на Украйна.

По думите му цифрата е доста сериозна и отговорът му към военните е бил, че сходна стъпка изисква повече причини: " Защото това е въпрос на първо място на хората. Вторият е въпрос на правдивост. Това е въпрос на отбранителна дарба и въпрос на финанси. Що се отнася до хората, нуждая се от конкретика. Защото какво ще се случи с милионната войска на Украйна - доста мощна, мисля какво ще стане с тези момчета, които са там всеки ден. Поне какво да кажем за тези, които две години пазят страната ни там “, акцентира президентът

Зеленски добави още, че би трябвало да има повсеместен проект какво ще се случи с милионната войска и с " момчетата, които към този момент две години пазят страната ни “. Този проект би трябвало да се съдържа в закона, който се създава от Върховната Рада взаимно с военните, като планува и демобилизация, разясни украинският президент.

" Там им е доста мъчно. Бил съм там няколко пъти. Много бих желал нашето военно управление да разбере всички тези провокации... в случай че приказваме за спомагателни мобилизационни сили, би трябвало да намерим процеси на демобилизация. И това би трябвало да се направи всъщност, с конкретика и с огромно почитание към бойците “, сподели Зеленски.

" Що се отнася до парите. Мобилизацията в този формат ще коства на Украйна спомагателни 500 милиарда гривни. Ето за какво, като президент на Украйна, като човек, който отделя доста време за намиране на финансова поддръжка за Украйна, бих желал схващане от министър-председателя и министърът на финансите – а пари от кое място? “, добави той.

„ Уверен съм, че Съединените щати няма да ни предадат и това, за което се договорихме със Съединените щати, ще бъде изцяло изпълнено ", съобщи още Володимир Зеленски. И добави, че страната чака сериозна финансова поддръжка от Съединени американски щати. " Това е доста мощно число, върху което работим. Нашите американски сътрудници би трябвало да знаят, че чакаме тази помощ. Те знаят детайлности за това какво е належащо, по какъв начин ще повлияе. И по какъв начин прехвърлянето визира устойчивостта на нашата стопанска система, устойчивостта на народа на Украйна “, сподели Зеленски.

Източници: " Труд ", dariknews.bg

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР